wallyelenbaas.nl geplaatst: 28 februari 2011 Dag Firi, Hierbij een foto van Wally's moza•ek, uit de bioscoop in Amsterdam op de nieuwe lokatie in Maassluis. groetjes Jaco terug naar voorpaginaWat gebeurden er in 2008?

Moza•ek Wally Elenbaas herplaatst

Vrijdag 19 december werd om 14:00 uur door wethouder John Scheerstra en Joost Mayer, vestigingsmanager van Maasdelta Maasluis een wandmoza•ek onthuld van de Rotterdamse kunstenaar Wally Elenbaas aan de kopgevel van de Vloot aan de Westlandse weg. Staande op een hoogwerker verwijderde de heer Scheerstra het beschermende doek. De heer Mayer bleef vanwege zijn hoogtevrees veilig met beide benen op de grond.

Het moza•ek is afkomstig uit bioscoop Bellevue Cinerama Amsterdam en werd voor de sloop gered. In overleg met de gemeente, Maasdelta en de kunstenaar werd besloten het kunstwerk te herplaatsen in Maassluis. Helaas overleed de heer Elenbaas op 21 mei 2008 en heeft hij de herplaatsing niet meer meegemaakt.
Van 18 januari 2009 tot 15 april 2009 zal het Gemeentemuseum aandacht besteden aan Wally Elenbaas. Het museum heeft vele grafische werken van hem in haar collectie en heeft onlangs nog een aantal werken geschonken gekregen.

foto boven: Het glasmoza•ek uit de foyer van bioscoop Bellevue Cinerama Amsterdam, op nieuwe locatie in Maassluis

foto onder: Bellevue Cinerama foyer in 1970 met het glasmoza•ek op oorspronkelijke locatie (foto George Schuller)foto rechts: Sloop Bellevue Cinerama hoofdingang in 2007 (foto Jan-Hein Bal)
kijk verder op www.70mm.nl/site/id-2003-filmmuseum-cinerama.html