wallyelenbaas.nl geplaatst op: 26 juli 2011. terug naar voorpagina

  

 
klik links op de illustratie uit het Bijbelboek Ruth voor een vergroting
De ritters van de ronde tafel van Rechtslaan 1 anno 1221: klik op de schets en/of mozak voor een vergroting

Dag Firi,

De laatste tijd, als we bij Wally op bezoek kwamen lag er een prent (proefdrukje) op tafel van een groepje mensen in een cirkel.
Ik aarzel tussen twee druksels, en weet niet meer welke nou de goede was.
De ene tekening is een voorstudie (maar wel op de steen getekend) voor een mozaek op een Jongerencentrum in Hoogvliet (De zevensprong).
De andere tekening is een druksel uit het boek Ruth.

Hij had bij ieder figuur de naam geschreven (daarom denk ik dat het er zeven waren) van n van zijn helpers, die hem in staat stelden in zijn huis vol herinneringen te blijven wonen.
Bij zes figuren was dat een echte naam, de zevende noemde hij 'de bezoeker'. Want ook die was belangrijk voor hem.
Ook gezien? Welke van de twee (of misschien nog een andere tekening)?
En natuurlijk de mozaek 'De Zevensprong' uit Hoogvliet (waarschijnlijk uit 1965).

Jaco

antwoord:

De illustratie uit het Bijbelboek Ruth die Jaco op tafel heeft zien liggen, zit in de doos papieren van Wally die ik bewaar. Ik geef een beschrijving.
- Er staan 9 (of 10, maar geen 7) Wallyaanse figuren/hoofden op de pagina. Ze staan in/onder een kasteelachtige muur getekend. Wally heeft er ook bij geschreven het kasteel (rechtsboven) en gracht (met een lijntje linksboven).
- Met de wijzers van de klok mee staan er de volgende namen: bezoek bettie Ruud Klaas dik roland miranda fine cyntie. Er staat bezoek en geen bezoeker. Behalve de acht door mij ook wel de mantelzorggroep genoemd kwamen ook wel anderen op bezoek. Die duidde Wally aan met het algemene bezoek.
Ik heb op de crematiebijeenkomst gememoreerd dat de acht (minus de overleden cyntie) de kist bij binnenkomst begeleidden en dat er bezoek, een wijdere kring van regelmatige bezoekers was.
- Onder de figuren heeft Wally geschreven: de ritters van de ronde tafel van Rechtslaan 1 anno 1221.


Hartelijke groet, RUUD K.