wallyelenbaas.nl geplaatst: 24 september 2012. terug naar voorpagina

Wie is Elenbaas? 
Zondag 23 september -
Arie van der Krogt (liedjesschrijver en tekstdichter uit Rotterdam) en Iris van der Lee gaven op de vraag 'Wie is Elenbaas'  (1912-2008) een antwoord in liedjes en gedichten in het Katendrechtse Theater Walhalla.
In een ontspannen sfeer ging de bezoekers even terug in de tijd... Voor wie dit theater met de huisstijl uit vervlogen tijden binnenkwam, was het al genieten.


Toen Arie van der Krogt en Iris van der Lee een antwoord gaven op de vraag  'Wie is Elenbaas', gegoten in liedjes en gedichten la Leonard Cohen was het dubbel genieten. Themas als liefde en dood, onrecht en verzet, vrijheid en eenzaamheid in een muzikaal kader met Rotterdamse liedjes, American songs en pozie van o.a. Ovidius, Theodore Roethke en Elenbaas zelf. Deze werden ondersteund met fotos uit het verleden, geprojecteerd op een groot scherm.
En dat allemaal op nog geen 200 meter van het adres op Katendrecht waar Wally van 1942 tot aan zijn dood in 2008 woonde.
Deze voorstelling was een heel mooi initiatief van Arie die Wally leerde kennen in 2002 toen hij hem interviewde in opdracht van de NRC die het (levens)verhaal om welke reden dan ook niet plaatste. De vonk sloeg over naar een mooie vriendschap die duurde tot aan het overlijden van Wally.

klik op de foto voor een beeldverslag van deze voorstelling