wallyelenbaas.nl geplaatst: 11 februari 2015 . terug naar voorpagina

Mozaïek terug bij zijn Roets
6 april 2010 - Het bedrijf waar ik werk, Herfurth B.V Rotterdam heeft in 1965, bij het 60-jarig bestaan een mozaïek aangeboden gekregen van het personeel. Dit mozaïek is gemaakt door Wally Elenbaas, en stelt de ingang van de Nieuwe Waterweg voor met de semafoor. Dit is bij een verhuizing in 1993 in een kist gestopt en staat sindsdien in het magazijn. Wij willen hier graag vanaf. afmeting 150 x 100 cm , in een kist van 170 x 120 x 8 cm ca, 100 kilo.

Het is compleet, er zitten losse steentjes bij , van waar de schroeven zaten

Is geplakt op een grote plaat eternit.

Wim Kok, ICT-department

Jacco
1 austus 2013 - Dit is het verhaal achter het mozaïek… ik heb het met een  vriend/kunstenaar Rem van der Bosch opgehaald in zijn bus op 11 april 2010 en het staat  sindsdien bij mij in de garage goed ingepakt stof te vangen… ik wilde het terug hebben in Rotterdam in de buurt waar Wally heeft gewoond want het heeft met de Rotterdamse haven te maken… zijn huis wordt of is gerenoveerd… het is nu vakantietijd dus nutteloos om iets te ondernemen en ik sta het alleen maar af in Rotterdam wat daar hoort het...
firi

9 mei 2014 - Gister was ik even bij Hans Walgenbach (in zijn boekwinkel, om iets op te halen). Hij is de voorzitter van de Stichting Derkzen van Angeren, die de nalatenschap van Wally beheert.
Op 4 mei had hij een verhaal gehouden in het huis van Wally en Es over hoe ze daar terecht waren gekomen en hoe ze door de oorlog zijn heengeholpen. Dit in het kader van "Joodse verhalen".

Hij vertelde dat het huis van Wally is gekocht door 'Belvedere' (je weet wel, de ruimte onder het huis op de hoek) en al deels is gerestaureerd.
Er is zelfs een lift naar boven.
Voor meer info over Belvedere zie:  http://www.belvedererotterdam.nl/
Zij noemen in hun plannen/beschrijving veelvuldig Wally als vroegere bewoner en natuurlijk ook als actievoerder voor behoud van zijn huis en Belvedere toen er sloopplannen waren.

De directeur van Belvedere is Linda Malherbe. Zij zal vast geïnteresseerd zijn in het Herfurth mozaïek, dat nog bij je in de schuur staat. Zou het huis van Wally, nu het weer gebruikt gaat worden voor evenementen, niet een mooie plaats zijn voor het mozaïek?
Hans Walgenbach was ervan overtuigd dat Linda een gat in de lucht zou springen.
Jacco

14 januari 2015 - Ha Firi, het is wat later geworden dan deze zomer...maar we zouden heel erg graag nog een keer binnenkort naar je afreizen! We willen graag je ontmoeten, meer horen en natuurlijk komen we ook voor het mozaïek, als dat nog mag?  We zijn nog steeds hard bezig met het Belvederepand en het Elenbaashuis, en vertellen je ook graag meer over de stand van zaken en de plannen van dit jaar.
Is dat een idee Firi? Bijvoorbeeld 9, 10 of 11 februari? Anders kan natuurlijk ook.
Ik ben benieuwd en hoor je heel graag! 
Veel dank alvast, groeten,Linda

10 februari 2015 - Linda Malherbe  en Joop Reijngoud van het Belvédère Verhalenhuis Rotterdam in Katendrecht komen naar Vlissingen en nemen het mozaïek van Wally weer mee terug naar zijn roets.

(wordt vervolgd)

 

 

 

klik op de foto voor een beeldverslag