Wij ontvingen uw emailadres via Ruud Krooswijk en sturen u erg graag onderstaande uitnodiging:
Vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober is een intens Belvédère weekend in Rotterdam-Katendrecht te beleven. We hopen u te zien!
Hartelijke groet,
Els Desmet, Elke Scheffers, Joop Reijngoud, Mauk Backx, Linda Malherbe

Zaterdag opening twee fototentoonstellingen
Zaterdag 9 oktober om 17 uur wordt geopend.'Baluty-Baluty', een bijzonder fotoproject van fotograaf Rob Houkes. Houkes woont op Katendrecht en heeft dit jaar een documentaire fotoproject gemaakt in Baluty, een oude wijk in Lodz, Polen. Hij heeft zes Poolse families gevraagd hun dagelijkse familieleven zelf in beeld te brengen, daarnaast maakte Houkes (familie)portretten van hen.

Tegelijkertijd presenteren we 'Wally Elenbaas - Rechthuislaan 1'. De Rotterdamse kunstenaar en fotograaf Wally Elenbaas (1912-2008) woonde en werkte van 1944 tot aan zijn overlijden in 2008 op Rechthuislaan 1, recht boven Belvédère. Joop Reijngoud fotografeerde zijn leegstaande huis. De muren, het licht en (foto)werk van Elenbaas zelf vertellen samen een verhaal.

Tevens werd er een filmpje op de muur van zijn lege woonkamer geprojecteerd uit 1998 van TV Rijnmond over Wally.
Tot wanneer deze expositie is nog onduidelijk maar vootlopig is het antwoord van Els Desmet: In mijn beleving hebben we nog geen einddatum omdat mogelijk de einddatum de datum wordt waarop wij uit het pand moeten omdat ze dan voorbereidingen voor de renovatie gaan treffen. Mocht het anders zijn, dan laat Linda Malherbe je dit weten, okay?

Tot zover de uitnodiging die ik door bemiddeling van Ruud Krooswijk, executeur-testamentair van Wally's nalatenschap kreeg. Een unieke kans om met Benjamin terug te kijken in het huis van Wally Elenbaas. Daarom geef ik er zelf nog een zwaai aan: Heden en Verleden...
klik op één van de onderstaande foto's voor een link naar een klein stukje heden en verleden van Wally Elenbaas van zaterdag 9 oktober vermengd met foto's uit het archief.De Trap >>>>>>>De KeukenDe Kast >>>>>>>>>>>>De HuiskamerDe Werkkamer >>>>>>>>Het Atelier
wallyelenbaas.nl onder: beeldverslag van de opening 9 oktober 2010 terug naar voorpagina

RECHTHUISLAAN 1

1988 Wally_2

Rechthuislaan 1 9-10-'10

verdedig je nest met vrede

verdedig je nest_bewerkt

Volkskeuken

Rechthuislaan 1-2 9-10-'10

de opening

de opening Linda Malherbe

de opening Ruud van Krooswijk

de wodka

katendrechtse buurman

de hapjes

de tentoonstelling-1

de tentoonstelling

Esther 9-10-'10

Esther

verbonden