wallyelenbaas.nl geplaatst: 26 januari 2011 Dag Firi, Alweer heeft de woningbouwcorporatie Maasdelta mooi werk gedaan en erder heb ik in het archief van Apeldoorn (CODA) een foto gevonden. terug naar voorpagina

Dag Firi,

Alweer heeft de woningbouwcorporatie Maasdelta mooi werk gedaan.
Het moza•ek uit Bellevue Cinerama Amsterdam was tijdelijk opgeslagen (gered dus) door de van de Ende Stichting en heeft nu een plaats gekregen in Maassluis.
Ik heb de woningbouwcorp. bevestiging gevraagd en een foto, zodat er weer iets kan worden toegevoegd op de site van Wally.
Als bijlage stuur ik alvast een fotootje mee van het moza•ek (rechts boven), zoals dat te zien was in de bioscoop.
Het hele verhaal (architect enz.) komt nog wel een keer, als ik de bevestiging heb ontvangen (of ik ga zelf kijken).

Verder heb ik in het archief van Apeldoorn (CODA) een foto gevonden, oorspronkelijk gemaakt voor de Apeldoornse Courant, van het moza•ek zoals dat bestond in de Dr. Visserschool in Apeldoorn.
De school is afgebroken, het mozaiek zal wel verdwenen zijn.
Ik heb via verschillende kanalen geprobeerd kleurenfoto's te krijgen, maar dat is nog niet gelukt.
Volgens het archief zou bij publicatie rechten geregeld moeten worden. Daar heb ik verder nog niet naar gekeken.(Zie foto. rechts onder)

Zodra er verder nieuws is, meld ik me.
met vriendelijke groeten,

Jaco Rus

PS. Frans van Burkom (kreeg ook de mail van Jan-Hein Bal) is van het ICN (om moza•eken te redden).

Beste Jaco Rus en Frans van Burkom,
Lang geleden hadden wij contact over het lot van het glasmoza•ek van Wally Elenbaas uit voormalige bioscoop Bellevue Cinerama Amsterdam. Inmiddels weet ik eindelijk wat er mee gebeurd is, namelijk herplaatst in regiokantoor Maassluis van woningbouwcorporatie Maasdelta. Misschien is dit al bekend maar zo niet dan wil ik dit goede nieuws toch even laten weten na alle voorafgaande moeite.
Vriendelijke groeten

Jan-Hein Bal
Foto/affiche collectiebeheer