wallyelenbaas.nl ontvangen oktober/november 2011 geplaatst: 30 december 2011. terug naar voorpagina
29 oktober 2011
ik las op de site een opmerking over een boek over Wally Elenbaas.
is dat er al of moet ik nog wat geduld hebben?
vriendelijke groet Paul Meisen

4 november 2011
Beste Paul,
Ik zal het voor je navragen of dat boek klaar is...

Beste Firi,
In augustus heb ik Hans Walgenbach, voorzitter Stichting Derkzen van Angeren en als zodanig opvolger van Klaas Laansma, tevens directeur van het Museum Rotterdam (o.a. Schielandshuis), gevraagd wat de stand van zaken is m.b.t. het Fotoboek en het Grafiekboek.
Aan beide wordt gewerkt. Foto’s: Flip Bool en Wim van Sinderen. Die hebben het allebei echter heel erg druk, zei Hans mij. Ik heb erbij hem op aangedrongen dat e.e.a. er is op 21 april 2012, Wally’s 100e geboortedag. Grafiek: daar schijnt gestager aan gewerkt te worden door Dingemans de Vries, conservator grafiek van Boymans.
Wim van Sinderen had ik zelf al eerder gebeld. Hij vindt het heel belangrijk dat het boek er komt, omdat Wally naast Van Moerkerken een belangrijke Nederlandse surrealistische fotograaf is geweest. Ik neem binnenkort weer contact op met Hans Walgenbach om druk uit te oefenen.
Hartelijke groet, RUUD Krooswijk.

Beste Firi,
dat is fijn, ik wacht geduldig
ik heb overigens vorige week een litho van Elenbaas en Wijnberg kunnen kopen op een veiling in Amsterdam, bij veilinghuis bovens in de kerkstraat
Beide komen uit een nalatenschap van beeldhouwster Margot Zandstra en ik kan deze niet localiseren in een boekje dat ik heb van Boymans van Beuningen met een overzicht van grafiek 1946 - 1973

5 november 2011
Ik zal wel komende week een een foto opsturen
vriendelijke groet Paul Meisen

Beste Firi,
hierbij de beloofde plaatjes (rechts)
mocht je een titel weten dan hoor ik dat graag
vriendelijke groet Paul Meisen

15 november 2011
lieve lieve Paul,
Ik zit momenteel met de laatste voorbereidingen van mijn kranten met volgende week de deadline... had het al eerder door gestuurd naar een kenner maar nog niets gehoord... je zit in de map van Wally en als Sinterklaas weer het land uit is heb ik weer wat meer tijd... dus nog een klein beetje geduld, we doen ons best akela (sorry hopman)

Beste Fir,
Dank voor je antwoord, en geen paniek......ik wacht rustig af!(Maar hoe weet jij dat mijn vader en moeder inderdaad HOPMAN EN AKELA waren?...............)

veel groeten Paul Meisen

30 december 2011
Dag Firi,
Dank voor de mooie uitbreidingen op de site. Mooi beeld en mooie zeefdruk (geen litho hoor).
Eind 1968 heeft Wally de stenen aan de kant gedaan en is begonnen met zeefdrukken. Eerst primitief en al snel met professionele zeven. Een van de eerste probeersels (met vitrage van de markt, gekocht door Es) was de nieuwjaarskaart met de beste wensen voor 1969 (zie plaatjes).
Dus alles na 1968 is een zeefdruk. groetjes, Jaco

klik op een wens voor de vergroting