wallyelenbaas.nl geplaatst: 22 mei 2017. terug naar voorpagina

Opening nieuwe expo Elenbaas
Rotterdam/Katendrecht 21 mei – ‘Verdedig je nest’, een expositie over de kunstenaar Wally Elenbaas, zijn liefde Esther Hartog en hun huis aan de Rechthuislaan 1 in Rotterdam-Katendrecht.

De Rotterdamse kunstenaar Wally Elenbaas en zijn joodse vrouw, de fotografe Esther Hartog zijn met Katendrecht vergroeid. Precies 75 jaar geleden, het was toen middenin de oorlog, zochten zij aan de Rechthuislaan 1 een veilig heenkomen. Sindsdien veranderde veel in de wijk, maar uiteindelijk rond het huis bleef veel hetzelfde. Daar is veel strijd voor geleverd, met elkaar en met anderen.

Nu wordt hun voormalige woning opgeknapt, heringericht en opengesteld voor publiek in 2018. In het Elenbaashuis Museum zullen straks bezoekers de persoonlijke geschiedenis en inspiratie van Wally & Es beleven als ook die van het bijzondere Belvédère pand en de wijk Katendrecht waar zij zolang onderdeel van uitmaakten.

Met de expositie ‘Verdedig je nest’ maak je alvast met hen kennis via een selectie van hun kunst, fotografie en persoonlijke documenten. De tentoonstelling toont vooral ook de betekenis van een veilige thuishaven in de grote stad. Verbinding hebben met je omgeving, en van betekenis zijn voor elkaar. Een universeel verlangen, van alle tijden.

Entree is gratis.

Periode 21 mei – 21 augustus 2017. Open op vrijdag t/m zondag van 11 tot 18 uur én wanneer de deur openstaat.

Verhalenhuis Belvédère
Rechthuislaan 1
3072 LB Rotterdam-Katendrecht
info@verhalenhuisbelvedere.nl
Telefoon 010 – 7200997
http://www.belvedererotterdam.nl 
 

 

 

=
klik op de foto
en geniet mee van deze opening en gastvrij ontvangst in en om het Verhalenhuis Belvédère